9.04.2020 Wersja do druku

Warszawa. Oświadczenie Teatru IMKA

Dyrekcja i zarząd Teatru IMKA wystosowali oświadczenie w sprawie prób przejęcia siedziby teatru przez Fundację Garnizon Sztuki prowadzoną przez Grażynę Wolszczak.

Warszawa, 09.04.2020 r. Oświadczenie Teatru IMKA w sprawie próby wrogiego przejęcia naszej siedziby przez Fundację Grażyny Wolszczak W czasie, gdy cała teatralna Polska jest dotknięta katastrofalnymi skutkami pandemii koronawirusa, co wymusiło zamknięcie teatrów oraz odcięło twórców teatralnych i artystów od źródła utrzymania - z niedowierzaniem przyjęliśmy informacje, że goszcząca w Teatrze IMKA od 2015 r. Grażyna Wolszczak prowadząca Fundację Garnizon Sztuki, od kilku miesięcy podejmuje starania o przejęcie miejsca naszej działalności artystycznej przy ul. Konopnickiej 6 w Warszawie. Grażyna Wolszczak znalazła schronienie w Teatrze IMKA w 2015 r. gdy jej fundacja nie posiadając sceny szukała miejsca do wystawiania produkowanych przez nią spektakli. Przez pięć lat Grażyna Wolszczak korzystała z naszej gościny, zdobywając także nasze zaufanie. Tymczasem po premierze ostatniego spektaklu fundacji Grażyny Wolszczak, w naszym Teatr

09.04.2020