13.05.2010 Wersja do druku

Łódź. List otwarty dyrektora Janusza Michaluka

List otwarty dyrektora Teatru Nowego Janusza Michaluka skierowane do redakcji Gazety Wyborczej - Łódź.

Szanowna Pani Barbara Piegdoń- Adamczyk Redaktorka naczelna Gazety Wyborczej - Łódź List otwarty Szanowna Pani Redaktor, Ze smutkiem i żalem obserwuję podejmowane w ostatnich tygodniach próby wywarcia presji przez Gazetę Wyborczą - Łódź na władzach Miasta Łodzi w sprawie przywrócenia do pracy Pana Zbigniewa Brzozy w Teatrze Nowym. Gazeta Wyborcza - Łódź wielokrotnie wraca do tej sprawy nie biorąc pod uwagę stanowiska zdecydowanej większości pracowników Teatru Nowego im. K. Dejmka a także Prezesa Zarządu Głównego ZASP. Szczególnie zbulwersował mnie wywiad z Markiem Cichuckim zamieszczony w wydaniu Gazety Wyborczej - Łódź z dnia 12 maja. Jest w nim tak wiele nieprawdziwych stwierdzeń, iż napisanie sprostowania zajęłoby mi kilka stron. Nie chcę tego robić, aby nie zniżać się do poziomu argumentów przedstawionych przez Pana Cichuckiego. Proszę jednak Panią redaktor o to, aby Gazeta Wyborcza - Łódź opublikowała mój list w tej sprawi

Tytuł oryginalny

Oświadczenie Janusza Michaluka