"Gastronomia" w reż. i choreogr. Aleksnadra Sobiszewskiego we Wrocławskim Teatrze Pantomimy. Pisze Krzysztof Kucharski w Polsce Gazecie Wrocławskiej.
"Gastronomia", najnowszy spektakl Wrocławskiego Teatru Pantomimy ani nie śmieszy, ani nie wzrusza. Moje nazwisko jest gwarancją: o gastronomii mogę się wypowiadać swobodnie. Natomiast autor i reżyser przedstawienia "Gastronomia" we Wrocławskim Teatrze Pantomimy parę lat temu sam mi się przyznał bez bicia, że gotować nie umie. Postanowiłem więc napisać dwie recenzje. Jedną trochę za niego, a drugą trochę za siebie. Pierwsza będzie miała tytuł: Kobiecość kebabu Tak jak poczciwy stolarz Geppetto wystrugał sobie drewnianego chłopca Pinokia, a doktor Wiktor Frankenstein stworzył potwora w ludzkim ciele, tak seryjny morderca i kucharz w jednej osobie wyciął sobie z kebabu kobietę o figurze Wenus z Willendorfu. Nowej premierze mimów pod obiecującym tytułem wróżę długie tournee po setkach miast i miasteczek naszego zachodniego sąsiada. Po studiach nad zwierzętami ("Małpy" i "Galapagos") i pochyleniu się nad losem papieża traktowanego jak dobrz