EN

23.03.2013 Wersja do druku

Warszawa. Wielkie otwarcie Nowego Targu

Smaczne i zdrowe produkty, lokalni producenci, koncerty, warsztaty i zabawa dla całej rodziny - to wszystko w każdą sobotę w hali warsztatowej Nowego Teatru.

23 marca na mapie ekologicznych miejsc Warszawy powstanie kolejny punkt - Nowy Targ. To cykliczne przedsięwzięcie, dzięki któremu każdy będzie mógł zaopatrzyć się w świeże i zdrowe produkty. Znajdą się tam m.in.: warzywa, owoce, przetwory, słodycze, wędliny, sery, a wszystko bez chemii i pestycydów, od małych, lokalnych producentów, również tych certyfikowanych ekologicznie Oprócz zakupów w Nowym Targu będą się odbywać koncerty, warsztaty, zabawy rodzinne, wspólne gotowanie i degustacje, a warszawskie restauracje zaserwują zdrowe potrawy. Program otwarcia: - godz. 10-12 "Psoty i gałgaństwa Pchły Szachrajki". Pieczenie słodkości pod okiem historyka sztuki Bogusława Deptuły - godz. 12 Koncert Magdy Navarrete - godz. 13-15 Warsztaty slow food dla dzieci. Prowadzi Katarzyna Błażejewska, Slow Food Warszawa - godz. 13 Śledź! Kulinarna Akcja Bezpośrednia Slow Food Warszawa. Degustacja: 10 zł Przekąski na miejscu i na wynos ser

Zaloguj się i czytaj dalej za darmo

Zalogowani użytkownicy mają nieograniczony dostęp do wszystkich artykułów na e-teatrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Tytuł oryginalny

Wielkie otwarcie Nowego Targu

Źródło:

Materiał nadesłany

Gazeta Wyborcza Stołeczna online

Autor:

Anna Czuba

Data:

23.03.2013