25.03.2005 Wersja do druku

Warszawa. Oświadczenie Kazimierza Kaczora

XLVIII Walny Zjazd Delegatów ZASP

Oświadczam, że podczas wczorajszych [24 marca] obrad Zjazdu ZASP o godz. 22giej nadano w Panoramie II programu TVP informację o naszym Zjeździe. Informacja ta była bałamutna. Posługując się rzekomą wiedzą o problemach ZASP dowodziła, iż jest to organizacja skostniała i trudno reformowalna. W informacji tej wziął udział również były Prezes ZASP kol. Łukaszewicz, mówiąc: ".. skreślenie z listy członków [w domyśle Morawskiego i Kaczora] nie było jakimś tam widzimisię, tylko miało swoje wielostronicowe uzasadnienie".Po co było to mówić ? Czy informacja ta miała sprawić wrażenie, iż mnie w Stowarzyszeniu nie ma ? Jestem członkiem ZASP i delegatem na Zjazd, mój nr mandatu 63. Uważam, że TVP zobowiązana jest do rzetelności i bezstronności, przede wszystkim w programie informacyjnym jakim jest Panorama. Ja ze swej strony dotrzymałem słowa o wstrzymaniu się od medialnych komentarzy o wewnętrznych sprawach Stowarzyszenia. Stwierdzam,

informacja własna

25.03.2005