EN
13.05.2022, 11:14 Wersja do druku

„Dracula” w Teatrze Wielkim od kuchni. Krew musi być bezglutenowa

Czy krew jest bezglutenowa? Gdzie się podziały korale wampirzyc? Jak oddać siłę trzystuletniego staruszka? Fascynujący, w pełni kontrolowany twórczy chaos. Zajrzeliśmy za kulisy Teatru Wielkiego na dwa dni przed premierą baletowego hitu sezonu. Zobaczcie, jak powstawał „Dracula”. Pisze Alicja Gardulska w „Gazecie Wyborczej”.

Zaloguj się i czytaj dalej za darmo

Zalogowani użytkownicy mają nieograniczony dostęp do wszystkich artykułów na e-teatrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Tytuł oryginalny

"Dracula" w Teatrze Wielkim od kuchni. Krew musi być bezglutenowa

Źródło:

„Gazeta Wyborcza” online

Link do źródła

Wszystkie teksty Gazety Wyborczej od 1998 roku są dostępne w internetowym Archiwum Gazety Wyborczej - największej bazie tekstów w języku polskim w sieci. Skorzystaj z prenumeraty Gazety Wyborczej.

Autor:

Alicja Gardulska

Data publikacji oryginału:

12.05.2022